Ястието
е от еврейската кухня. Приготвя се с шаран, но може и с пиле.
По
принцип агристада означава кисела майонеза.
В
случая наподобява пиле фрикасе, но е без кисело мляко, а вместо него се слага
лимонов сок.
Ястието
е с кисел привкус и е много свежо.
ПРОДУКТИ:
500 г варено бяло
месо от пиле
500 мл бульон от
вареното месо
3 яйца
3 непълни с. л.
брашно
100 мл олио
сокът от 1 лимон
сол и черен пипер- на вкус
шепа нарязан
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиват се яйцата и към тях се прибавят брашното, охладеният пилешки бульон и олиото.
Сместа се разбърква до разтваряне на брашното и се оставя да заври при постоянно бъркане. Трябва да се получи сос с гъстота на боза. При необходимост се долива още бульон, а ако нямате- вода. Накрая се добавя накъсаното на парченца варено пилешко месо , изцеденият лимонов сок, нарязаният магданоз, солта и смленият черен пипер.
Ястието се готви
още 2- 3 минути и се отстранява от котлона.
Поднася се с мек
бял хляб.
Няма коментари:
Публикуване на коментар