Рецептата се изпълнява лесно, а след направата на тези сладки вече ще имате в колекцията си още една новост
от турската кухня.
ПРОДУКТИ:
1 яйце
1 каф. ч. по- гъсто кисело мляко
1 каф. ч. олио + стопено краве масло/ 1: 1/
1 каф. ч. грис
2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
3 ванилии
За
шербета:
3 ч. ч. вода
2 и 1/ 2 ч. ч.
захар
1 ч. л. сок от лимон
За
гарниране:
шам фъстък
За
разточване:
грис
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ:
Най- напред сваряваме шербета. Оставяме го да се
охлажда.
Омесваме изключително меко тесто, което разделяме на 4
еднакви части.
Върху поръсен с грис плот оформяме всяка една на руло
с дължина 30 см.
Режем на парчета с дължина, колкото е и ширината им,
за да се получат квадрати.
Сладките редим в намазана с олио тава.
Оставяме ги на 2 см разстояние една от друга.
Печем ги в предварително загрята на 180 градуса фурна
в продължение на около 25 минути.
Изваждаме ги, оставяме ги за 2- 3 минути, за да излезе
парата от тях, и веднага ги заливаме със студения сироп.
Завръзваме тавата с найлонова торба и оставяме
сладките така поне 5- 6 часа.
Изваждаме ги и ги подреждаме в подходящ съд, в който ще ги съхраняваме.
Гарнираме ги със счукан шам фъстък.
Оставяме ги в хладилника, за да се охладят напълно,
след което са готови за консумация.
Няма коментари:
Публикуване на коментар