XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БИСКВИТЕНО РУЛО С ЛОКУМ И ШОКОЛАД

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

неделя, 12 март 2017 г.

БИСКВИТЕНО РУЛО С ЛОКУМ И ШОКОЛАД

Някога много го правехме, но не слагахме локум.
Сега опитах този вариант, който е по идея на моята виртуална приятелка Петя Цанкова.
Благодаря , Пепи, за сполучливото рулце. Ще го повторя, така да знаеш.
Домашното си е домашно, а  пък като е  приготвено и  с подходящи и качествени продукти- цена няма.


ПРОДУКТИ:
1 пакет светли бисквити „ Закуска“ / 330 г/
1 кутия локум
125 г краве масло
1 ч. ч. орехови ядки
1/ 2 ч. ч. вода
3 с. л. захар
щипка канела
За глазура:
60 г шоколад
1 с. л. олио
За украса:
кокосови стърготини
орехови ядки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязаният на парченца локум се слага на  котлона с водата и захарта.
Сместа се вари и се бърка до полустопяване на локума.
Сместа се охлажда малко и към нея се добавя омекналото масло и канелата.
Разбърква се добре.
Изсипват се нарязаните в блендер орехи и бисквити.
Омесва се твърдо бисквитено тесто, което леко се оформя на фитил.
Поставя се  върху поръсена с пудра захар пекарска хартия и се завива на стегнато руло.

Оставя се да се охлади напълно в хладилник, след което се полива със стопения шоколад и се украсява със стърготините и ядките.

След пълното охлаждане на глазурата, рулото може да се реже и поднася.

Няма коментари:

Публикуване на коментар