XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПОСТНИ КУРАБИИ С ДЖИНДЖИФИЛ И КАРДАМОН

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

понеделник, 6 март 2017 г.

ПОСТНИ КУРАБИИ С ДЖИНДЖИФИЛ И КАРДАМОН

Изключително са подходящи за дните на пости, защото в тях няма никакви животински продукти.
А между другото за първи път ползвам кардамон и определено съм впечатлена от аромата, който придава на курабийките.
От началото до края на тяхното изпълнение са ви нужни 30 минути.


ПРОДУКТИ:
250 г брашно
100 г захар
3 с. л. мед
3 с. л. олио
6 – 7 с. л. вода
1 ч. л. сода
1 каф. л. джинджифил на прах
щипка смлян кардамон
щипка канела


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Най- напред смесете сухите съставки, а след това към тях добавете водата, олиото и меда.
Замесете  тесто. Ако е прекалено твърдо- добавете още вода, а ако е по- лепкаво, трябва да добавите брашънце. В крайна сметка то трябва да е меко.
Потапяйте си ръцете в брашно и  късайте парченца от него.
 Направете топчета, които леко приплеснете.
Наредете ги на разстояние в тава, покрита с пекарска хартия.
/ Аз правя по 15 курабийки с грамаж около 35 г/

Изпечете ги в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 15 минути.
Извадете ги , наредете ги върху кърпа и ги оставете така около 15 минути, за да се охладят.




Не ги препичайте, защото ще станат твърди.

Спазвайки температурата и продължителността на печене, вие ще получите меки и ароматни сладчици.
5 март 2016 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар