Много, ама много обичам ориз. Няма значение
как е приготвен, все ми е любим.
Понякога го приготвям с пилешки дробчета,
защото и тях харесвам на вкус, ама не мога да ги преглътна и ми присядат. Е, то
има и винце за тая работа, ама на обяд няма как да седна с порция от това ястие
и да си налея вино.
Всъщност може, ама после ще легна да спя и
няма да има кой да шета.
Та… това е вариант да се преглъщат
дробчетата без проблем.
А и в тази манджа слагам повече лучец, за
да е сочен и благ оризецът.
ПРОДУКТИ:
500 г пилешки
дробчета
1 ч. ч. ориз
2 глави кромид лук
2 шепи нарязани
чушки
4- 5 с. л. олио/
оризът поема повечко мазнина/
щипка чубрица
малко сух джоджен
черен пипер
сол на вкус
4 и 1/ 2 ч. ч.
вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В дълбок съд се
запържват измитите и почистени дробчета. Можете да ги разполовите на две, но това
вече е ваше решение.
Към тях се
прибавят нарязаните на по- едро лук и чушки. Задушават се за кратко и при тях
се изсипва оризът. Запържва се, докато стане леко прозрачен, посолява се на
вкус и се овкусява с посочените подправки.
Налива се водата,
разбърква се добре и се прехвърля в тава, в която ще се пече в загрята фурна на
200 градуса до готовност.
Аз го изваждам
след като изври течността и отгоре се запече приятно.
Това е цялата
философия.
Лесно и вкусно
ястие.
/ от архивите /
Няма коментари:
Публикуване на коментар