XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ТИКВИЧКИ С ГЪБИ, СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ НА ФУРНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

сряда, 5 октомври 2016 г.

ТИКВИЧКИ С ГЪБИ, СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ НА ФУРНА

Ястието е типично лятно, приятно на вкус и съобразено с разделното хранене, но на пазара все още има тиквички и можете да се възползвате от  идеята.
Реди се бързо, но му трябва повечко време, за да се изпекат напълно зеленчуците в него.

ПРОДУКТИ:
3 средно големи тиквички
3 чушки
2- 3 домата
1 глава кромид лук
няколко скилидки чесън
300 г пресни гъби/ в случая са Печурки/
олио
сол
чубрица
черен пипер
50 г сирене
50 г кашкавал
магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Продуктите се нарязват както следва:
тиквички, чушки и домати- на кръгчета
кромид и чесън- на дребно
гъби- на филийки
Взема се тава с размер около 30 см в диаметър и се намазва с олио.
Всичко се нарежда ред по ред в последователност, каквато вие прецените, но нека гъбите да са някъде по средата, а доматите да останат отгоре и да са по- дебело нарязани, за да не загорят зеленчуците при печенето.

Солите, когато, където и колкото прецените.

Поръсвате с подправките и поливате отгоре с олио толкова, колкото искате да ви е мазно ястието.

Печете във фурна на 200 градуса до омекване на зеленчуците, някъде около 1 час и отгоре, но на няколко пъти отваряте и разклащате тавата, за да няма залепване по дъното и.
При мен няма проблеми, защото ползвам тава с керамично покритие, което не позволява подобно нещо.
Изваждате, поръсвате с настърганите кашкавал и сирене и допичате до приятна коричка.


При поднасяне можете да поръсите с нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар