Това е
прекрасната шоколадова лава на кулинарната ми дружка Йоли Делибозова.
Тя е
изключителен кулинар и аз и имам 100
процентово доверие.
С бодра
стъпка тръгвам към нейните идеи и спирам уверена при тях.
Веднага
давам линк към нейното произведение, но ще опиша и аз как направих тези вкусни
десертчета.
Докато
бяха топли, в средата бяха течни, но после се наложи да ги взема с нас на път.
Сложих ги в хладилник, заради горещината навън, и те се втвърдиха, ноооооо
останаха много, ама много сладки и вкусни.
Тайната се крие в печенето, при което външната част на десертчетата се изпичат, а вътрешността остава кремообразна и при гребване с лъжичка, вие ще хапнете крем, а заедно с него и кексче.
Направете ги, няма да съжалявате.
Гарантирам пълен успех, но не променяйте нищо откъм продукти в рецептата.
ПРОДУКТИ:
200 г натурален
шоколад
200 г хубаво краве
масло/ аз ползвам немското, което е с краварката в левия ъгъл долу/
140 г захар/ меря
с кантарче, което отмерва с точност до 1 г/
40 г бяло брашно
4 яйца
2 ванилии
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Стопих на водна
баня шоколада, маслото и захарта. Не знам защо ми отне повечко време стопяването
на захарта, но в крайна сметка нещата се случиха.
Оставих сместа да
се охлади, но я бърках често.
Разбих яйцата леко
с вилица и ги добавих към шоколадовата смес. Разбърках добре.
Добавих брашното и
ванилията. Разбърках отново до еднородна смес.
Взех алуминиеви еднократни
формички за мъфини, намазах ги с парче масло и ги поръсих с брашно.
Напълних ги 2/ 3
със сместа и ги сложих във фризера.
Там те могат да
останат от 1 час до няколко дни.
Аз ги извадих на
следващия ден и ги сложих в предварително загрята на 220 градуса фурна.
По принцип се
пекат от 10 до 12 минути, но все пак зависи от начина на печене на вашата
печка.
При мен те бяха
готови на 13- тата минута.
В крайна сметка
постигнах целта- получих твърда обвивка и течна среда.
03. 09. 2016 г.
Няма коментари:
Публикуване на коментар