XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МЪФИНИ С БАНАН И ШОКОЛАД

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

понеделник, 27 юни 2016 г.

МЪФИНИ С БАНАН И ШОКОЛАД

Рецептата е отдавнашна и е спомен от моята кулинарна приятелка Роза Костовал
Благодаря ти, Розитке, за ароматните мъфинки!
Стават много бързо и със сигурност се харесват на дечицата заради банановия им  привкус.
ПРОДУКТИ:
1 яйце
1 ч. ч. захар
1 каф. ч. кисело мляко
1 средно голям банан
1/ 2 каф. ч. олио
50 г млечен шоколад
1 бакпулвер
1 ванилия
1 и 1/ 2 ч. ч. брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбивам яйцето със захарта.
Добавям млякото, омекналото масло, какаото и пюрирания банан.
Нарязвам на дребни парченца шоколада и го слагам в какаовата смес.
Изсипвам бавно брашното, в което предварително съм смесила бакпулвера.
Вземам хартиени формички и ги поставям в алуминиеви със същите размери.
Пълня хартиените около 2/ 3 от вместимостта им.
Пека ги в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 35 минути. Готовността на мъфините обявявам след като ги боцна с клечка за зъби, а по нея не лепне тесто.

Опитайте ги, дано ви харесат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар