XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ВИНЕН КЕБАП

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

сряда, 15 юни 2016 г.

ВИНЕН КЕБАП

Подходящ за сезона или не, ВИНЕНИЯТ КЕБАП си е винен кебап.
Виното, освен еликсир за пиене, става и за готвене.
 Аз го използвам редовно и съм доволна от крайните резултати на манджите, приготвени успешно с него.
В случая ползвам червено вино, но не е беда да направите кебапа и с бяло.

ПРОДУКТИ:
около 700 г свинско или телешко месо
1 глава кромид лук
3 с. л. доматено пюре или 500 мл доматен сок
4-  5 с. л. олио
2 дафинови листа
десетина зърна черен пипер
4- 5 скилидки чесън
1 с. л. червен пипер
1 с. л. захар
сол на вкус
1-2 с. л. брашно
1 каф. ч. червено вино

За гарнитура:
ориз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месото се нарязва на малки парчета и се слага в тенджера да се задушава в олиото.
Малко след това се слага и нарязаният лук.
Посоляват се.
Като се позадушат, се добавят разтвореното в хладка вода доматено пюре или доматения сок/ плюс още малко вода/, дафиновият лист, червеният, черният пипер и нарязаният чесън.
Накрая се налива и виното и ястието се слага да къкри на умерен огън, докато месото омекне, като на няколко пъти се разбърква.
При необходимост се долива още вода.
Накрая се сгъстява с брашното, разтворено отново във вода.
Оризът се приготвя чрез варене, задушаване или на фурна.
Лично аз му слагам сол, олио и куркума плюс парченце масло.

Понякога добавям и пикантина.
.........................................................
ВАРИАНТИ ЗА ПОДНАСЯНЕ
Понякога го готвя и с добавка на чушка;

Няма коментари:

Публикуване на коментар