В стария тефтер съм писала така:
На 1 белтък се слагат 6 с. лъжици с връх кристална захар или това са 100 г,
няколко зрънца лимонена киселина и 1/ 2
ч. ч. смлени или ситно накълцани орехи.
Нищо друго не пише.
Някога като
дете така записвах рецептите без никакви обяснения, защото нататък знаех какво
да правя :)/ време за рекламааа:)/.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Започвате да биете белтъците със захарта
като за целувки . По време на разбиването слагате и лимонената киселина. Орехите се добавят чрез леко бъркане с дървена лъжица при
готовност/ сняг/ на белтъчната смес. Изсипвам ги с чаена лъжичка върху хартия,
намазана с малко олио, а сега вече има пекарска хартия, която не ще мазане с
нищо. Пека ги на не повече от 130 градуса до получаване на лек загар.
ноември 2012 г
dobroto staro vreme ....
ОтговорИзтриванеНай- доброто време... Наистина добро! :)
ОтговорИзтриване