XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БУТЕР РУЛО С КАЙМА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 16 май 2024 г.

БУТЕР РУЛО С КАЙМА

Комбинацията между хляб и месо, събрани в едно, е уникална. Мазнинката от месната плънка пропива в коричката на тестото и се получава едно превъзходно на вкус и консистенция блюдо.
ПРОДУКТИ: 400 г бутер тесто 500 г кайма смес / свинско и телешко/ 1 глава кромид лук 100 г кашкавал 1 каф. ч. кисело мляко 1 яйце 1 белтък 2 с. л. галета 1 ч. л. горчица 3 скилидки чесън черен пипер щипка индийско орехче кимион чубрица млян черен пипер сол олио За намазване на суровото руло: 1 жълтък + 1 ч. л. олио НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Смесваме каймата с нарязаните на дребно лук и чесън. Слагаме млякото, яйцето и белтъка. Добавяме галетата, солта и всички посочени подправки. Омесваме сместа добре. Отваряме тестото и маркираме по средата на късата страна на правоъгълника 3 ленти. Крайните две нарязваме на еднакви хоризонтални ленти.
Разпределяме месната смес в средната лента.
Поръсваме с настъргания кашкавал.
Сплитаме лентите бутер тесто върху плънката.
Намазваме с жълтъка, смесен с посоченото количество олио.
Слагаме рулото в тава с незалепващо покритие, леко намазана с олио. Печем го в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути или до получаване на приятна коричка.
Оставяме го малко да се поохлади и го нарязваме на парчета.
Наливаме си чаша вино и се наслаждаваме на една неземна вкусотия.
/ от архивите на 2023 г/

Няма коментари:

Публикуване на коментар