XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БОБ ПО МЕХАНДЖИЙСКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

вторник, 22 ноември 2022 г.

БОБ ПО МЕХАНДЖИЙСКИ

Обичам  храната, която предлагат в механите.

Когато нещо много ми хареса, тогава разглеждам блюдото обстойно и се опитвам вкъщи да го приготвя същото.

Пример за това е този боб.

ПРОДУКТИ за 2 порции:

1 супена купа боб, заедно с водата, в която се е варил

2 глави кромид  лук

1 малка глава чесън

1 морков

5 с. л. олио

сол- на вкус

подправки:

сладък червен пипер, лют червен пипер, сух джоджен, свеж магданоз, свеж девесил

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Лука, чесъна и моркова нарязваме на дребно и ги запържваме в сгорещената мазнина.

Посоляваме на вкус.

Отстраняваме съда от котлона, добавяме двата вида пипер, разбъркваме добре и наливаме водата от боба.

Отново слагаме съда на котлона и задушаваме зеленчуците до омекване.

При необходимост доливаме още вода.

Слагаме боба и подправките.

Готвим ястието още 10 минути като го разбъркваме често.

Сервираме с препечен хляб.



Няма коментари:

Публикуване на коментар