Приготвен с последния лапад от
градината.
В комбинация с масълце и хубаво
козе сирене въпросният пай се превръща в едно желано домашно изкушение.
2 яйца
1 каф. ч.
кисело мляко
120 г козе
сирене
20 листа лапад
4 с. л. олио
20 г краве
масло
1 каф. ч. царевично брашно
1 каф. ч. бяло брашно
1 каф. л. сол
1 бакпулвер
щипка чубрица
щипка джоджен
Почистваме,
измиваме, отцеждаме и нарязваме лапада.
Запържваме го
за кратко в двата вида мазнина.
Оставяме го да се охлади.
Намаляваме го на ниска степен и поетапно добавяме млякото, сиренето, лапада и двата вида брашно, които сме смесили със солта и бакпулвера.
Изсипваме сместа в намазана с малко олио тавичка с диаметър 22 - 24 см.
Печем пая в предварително загрята на 180 г фурна в продължение на около 40
минути.
Изваждаме го,
оставяме го да се поохлади и го сервираме нарязан на парчета.
15. 10. 2022 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар