XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕШКИ ГЪРДИ С ПАТЛАДЖАН

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

неделя, 18 септември 2022 г.

ПИЛЕШКИ ГЪРДИ С ПАТЛАДЖАН

Ястието се приготвя много бързо и би се харесало на всеки заради своята сочност и приятен вкус.

ПРОДУКТИ:

500 г пилешки гърди

1 голяма глава кромид лук

5 чорбаджийски чушки

7- 8 скилидки чесън

5 с. л. олио

сол на вкус

1 голям домат

2 средно големи патладжана

млян черен пипер

щипка пушен червен пипер

щипка кимион

шепа свеж босилек

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязваме пилешкото месо на ивици, лукът  на полумесеци, чесъна на дребно и чушките на едри парчета.

Посоляваме ги и ги запържваме в олиото до омекване на зеленчуците.

Към тях добавяме нарязаните на парченца домати.

Слагаме и патладжаните, които предварително сме нарязали на полумесеци, посолили и оставили за около 20 минути, за да излезе от тях горчивината им, и измили със студена вода.

Слагаме и всички посочени подправки и задушаваме ястието под капак, докато патладжаните станат „ на масло“.

Сервираме пилешкото с патладжан  за консумация топло.

август 2022 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар