Изискано ястие за гости.
Прави се малко по- бавно, но пък си заслужава търпението.
ПРОДУКТИ:
1 кг картофи
2 средно големи
глави кромид лук
5 скилидки чесън
1 свежа чушка
500 г кайма смес/
свинско и телешко/
2 с. л. доматена
салца
200 мл прясно
мляко
30 г масло
200 г кашкавал
сол на вкус
млян черен пипер
шепа магданоз
5 с. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сваряваме
картофите и ги оставяме да се охладят.
В сгорещено олио запържваме за кратко нарязаните на дребно лук, чесън и чушка.
Към тях добавяме каймата
и я раздробяваме, за да не стане на
бучки.
Овкусяваме със
солта и черния пипер.
Запържваме каймата
добре с постоянно разбъркване.
Добавяме доматите
и наситнения магданоз, разбъркваме и отстраняваме сместа от котлона.
Обелваме и
намачкваме картофите.
Прибавяме маслото и прясното мляко, които
предварително сме затоплили леко.
Солим на вкус.
В намазана с олио
тава разстиламе равномерно картофеното пюре.
Върху него разстиламе
и каймата.
Печем ястието,
докато каймата придобие лека коричка. Изваждаме тавата, поръсваме с настъргания
кашкавал и отново слагаме пая да се
доизпече до златисто.
Няма коментари:
Публикуване на коментар