XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БАНИЦА С МЕСО

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

вторник, 3 май 2022 г.

БАНИЦА С МЕСО

Невероятно вкусна и приятно мазничка.

  Или казано накратко- истински мъжка баница!

 

ПРОДУКТИ:

400 г свинско месо от бут

4 глави кромид  лук

400 г фини кори за баница

4 с. л. олио

чубрица, червен пипер, млян  черен пипер, сол


 НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязваме месото на ситно. Запържваме го в олиото и го изваждаме.

Нарязваме и лука и го задушаваме в същата мазнина като на три пъти сипваме по 1 непълна кафена чаша вода.

Слагаме месото обратно и овкусяваме  готовата плънка  с посочените подправки.

Оставяме я  да се поохлади.

Вземаме по 4 кори.

Три от тях намазваме с олио, а върху дългата страна на четвъртата  слагаме 1/ 4 от плънката.

Загъваме четворката кори от двете им къси страни по 2 см навътре и ги навиваме на не много стегнато руло.

Процедираме по същия начин и с останалите кори.

Нареждаме получените 4 рула едно до друго в намазана с олио тава с размери 20/ 30 см.

Намазваме ги и отгоре с олио.

Печем баницата в предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на 40 минути.




Няма коментари:

Публикуване на коментар