Невероятно
вкусна и приятно мазничка.
Или казано накратко- истински мъжка баница!
ПРОДУКТИ:
400 г свинско месо от бут
4 глави кромид
лук
400 г фини кори за баница
4 с. л. олио
чубрица, червен пипер, млян черен пипер, сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме месото на ситно. Запържваме го в олиото и го
изваждаме.
Нарязваме и лука и го задушаваме в същата мазнина като
на три пъти сипваме по 1 непълна кафена чаша вода.
Слагаме месото обратно и овкусяваме готовата плънка с посочените подправки.
Вземаме по 4 кори.
Три от тях намазваме с олио, а върху дългата страна на
четвъртата слагаме 1/ 4 от плънката.
Процедираме по същия начин и с останалите кори.
Намазваме ги и отгоре с олио.
Печем баницата в предварително загрята на 200 градуса
фурна в продължение на 40 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар