XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МЛЕЧЕН ГЮВЕЧ СЪС СУДЖУК

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 17 март 2022 г.

МЛЕЧЕН ГЮВЕЧ СЪС СУДЖУК

                                                  Бързо и много вкусно  ястие.

Изключително подходящо е за чаша хубаво вино.

ПРОДУКТИ за 3 порции:

1 домат

1 чушка

100 г сирене

200 г кашкавал

1/ 2 суджук

3 яйца

20 г краве масло

1 с. л. олио

щипка млян черен пипер

щипка сух босилек

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

На дъното на глинен гювеч слагаме парченца масло.

Поръсваме и олиото.

Подреждаме  нарязаните доматени филийки.

Отгоре слагаме парчета от сиренето, ивици от чушката, парчета суджук и кашкавал

Поръсваме с подправките.


Чукваме яйцата и с вилица спукваме жълтъците.

Слагаме гювеча в студена фурна.

Включваме я на 200 градуса и печем ястието до получаване на лека златиста коричка.

Консумираме блюдото топло.

м. февруари 2022 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар