XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПЪЛНЕНА ПОГАЧИЦА С КАЙМА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

понеделник, 31 януари 2022 г.

ПЪЛНЕНА ПОГАЧИЦА С КАЙМА

 Комбинацията е между питка и кюфтенца и е чудесна.

Блюдото се приготвя бързо и се хапва с охота.

ПРОДУКТИ:

1 малка погачица

700 г кайма

1 средно голяма глава кромид лук

1 яйце

2 с. л. кисело мляко

сол, чубрица, черен пипер и кимион- на вкус

150 г кашкавал

150 г домати

зелена подправка- за декорация

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Питката се издълбава  като от горната коричка се оставя един кант с ширина около 2 см.

Каймата се омесва с нарязания лук, яйцето, млякото, солта и подправките.

С нея се пълни тестената кора.

Отгоре се нареждат доматени филийки.

Погачицата се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече до готовност на каймата.

Изважда се, поръсва се с настъргания кашкавал и се слага отново във фурната за неговото разтопяване.

Накрая се украсява със зелена подправка.

Оставя се малко да се охлади, нарязва се на парчета и се сервира.

/ От архивите 2014 г/

Няма коментари:

Публикуване на коментар