XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЯЙЦА ПО ШВЕЙЦАРСКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

вторник, 4 август 2020 г.

ЯЙЦА ПО ШВЕЙЦАРСКИ

Под това име срещнах рецептата в интернет и я изпълних.

Получи се много приятна и засищаща закуска.

Горещо препоръчвам . :) 

Източник: Иван Звездев

ПРОДУКТИ

 / количеството им зависи от броя на сандвичите/:

филии бял хляб

яйца

кашкавал

краве масло

сол

червен пипер

млян черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Вземаме тава, намазваме дъното и с масло и я слагаме във фурната, за да се загрее мазнината.

Изваждаме я и в нея редим хлебните филии.

Натискаме внимателно средата им с лъжица, за да се получи вдлъбнатина.

Около нея  правим борд от настърган кашкавал, а в средата, във  вдлъбнатината, чукваме по едно яйце.

Посоляваме го с малко сол и го поръсваме с двата вида пипер.

Слагаме  сандвичите да се пекат в загрята на 180 градуса фурна до готовност на яйцето.

Сервираме и ги консумираме топли.

юли 2020 г


Няма коментари:

Публикуване на коментар