XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ТАХАНОВИ БИСКВИТКИ С ОРЕХИ И ШОКОЛАД

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

вторник, 3 март 2020 г.

ТАХАНОВИ БИСКВИТКИ С ОРЕХИ И ШОКОЛАД


Важното за тяхното приготвяне е да не се месят дълго време и да не се препичат, защото в противен случаи ще се получат едни твърди курабии, изгубили уникалността си.
Направени по грижлив и внимателен начин, тахановите бисквитки ще ви очароват със своя неповторим вкус.
В кутията ви за съхранение на дребни сладки вие ще имате в продължение на седмица едни хрупкави изкушения.
И… казвам СЕДМИЦА, но е много съмнително дали ще останат тоолкова дълго време, ама все пак…J

ПРОДУКТИ:
1 по- голямо яйце
100 кафява захар
50 г пчелен мед
5 с. л. олио
2/ 3 каф. ч. сусамов тахан / 80 г/
1 с. л. течна ванилия
1 бакпулвер
1 каф. л. сода бикарбонат
2 с. л. натурално царевично нишесте
200 г брашно
100 г нарязани орехови ядки
50 г нарязан на дребно натурален шоколад
за овалване: кристална захар


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Най- напред смесваме в купа течните съставки: яйцето, меда, олиото, тахана и ванилията.
Добавяме  и захарта.
В друга купа смесваме  предварително пресятото брашно с останалите сухи съставки.
Събираме  двете смеси и  внимателно замесваме средно меко и нелепнещо тесто.
Нарязваме  го на късчета по 15 г и от всяко едно правим топче, което внимателно разплескваме малко между дланите си.
Нареждаме бисквитките на разстояние една от друга върху пекарска хартия и ги изпичаме в продължение на 12 минути.
Изваждаме ги , нареждаме ги на дървена скара, оставяме ги да се охладят и ги поднасяме с по едно горещо и ароматно кафе.

 
21 февруари 2020 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар