В
глинен гювеч всичко става по- вкусно и ароматно.
Предлагам
ви да си приготвите едно блюдо с пиленце в масълце , бира и зеленчуци, което ще
ви накара да си оближете пръстите и да питате за още.
ПРОДУКТИ:
1 пиле - охладено
или замразено
100 г краве масло
1 морков
1 глава кромид лук
1/ 2 лимон
сол на вкус
малко горчица
150 мл бира
черен пипер
целина
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Пилето се нарязва
на порции и се запържва в маслото.
Изважда се и се
оставя настрани.
Лукът и морковът
се нарязват на кръгчета.
Вземате глинен
гювеч и започвате да редите всички продукти и месото в последователност, в
каквато вие прецените.
На места солите
ястието, слагате по малко горчица и част от подправките.
Върху наредените
вече продукти изсипете мазнината, в която сте пържили месото.
Налейте и бирата.
Захлупете гювеча и
го сложете в студена фурна.
Оставете ястието
да закъкри , след което печете на максимална температура в продължение на 30
минути.
Намалете
температурата на 150 градуса и печете ястието в продължение на още 1 час.
Извадете го от
фурната и го оставете похлупено още 30 минути, за да се смесят ароматите.
Сервирайте
пилешкото блюдо заедно с чаша винце или бира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар