Хайде нещо по- различно от традиционната скумрия
на скара.
Запечена с доматки и овкусена с чесън,
рибата става по- лека откъм собствения си аромат.
И е доста по- сочна и апетитна.
ПРОДУКТИ за 4 порции:
2 по- големи замразени
риби Скумрия
1 супена купа
консервирани домати
4 скилидки чесън
сол- ако е
небходимо
черен пипер
4 с. л. олио
1 с. л. брашно- по
желание
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Рибата се
изчиства, измива и нарязва на филии, които се нареждат в намазнена с половината
количество олио тава.
Около нея се
изсипват нарязаните домати и се посоляват при необходимост.
Към тях се добавят
нарязаните на ситно чеснови скилидки.
Всичко това се
поръсва с останалото олио.
Ястието се пече до
готовност в загрята на 200 градуса фурна.
По желание накрая,
5 минути преди окончателно рибното ястие да се извади от фурната, доматеният
сос може да се сгъсти с 1 с. л. брашно, разтворено в малко водичка.
Преди сервиране се
поръсва с пресен магданоз.
Може да се
консумира и топло, и охладено.
Няма коментари:
Публикуване на коментар