XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КОКОСОВО- ШОКОЛАДОВ СЛАДКИШ БЕЗ ЯЙЦА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 5 май 2016 г.

КОКОСОВО- ШОКОЛАДОВ СЛАДКИШ БЕЗ ЯЙЦА

Сладкишът е бърз и вкусен.

Подобен е на мек и пухкав кекс, но подобрен  с вкусно кремче.

ПРОДУКТИ:

1 и 1/ 2 ч. ч. кисело мляко
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша мазнина – олио или масло/ или равни части от двете мазнини/
2 чаени чаши брашно

5 г бакпулвер
1 каф. лъжичка сода
1/2  каф. ч. шоколадови пръчици
1 каф. ч. кокосови стърготини
2 ванилии

 Глазура:
200 г бял шоколад
3 супени лъжици прясно мляко
3 с. л. крема сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Захарта се разбива с млякото, в което е угасена содата.
Изсипва се и мазнината, но ако ползвате масло, то трябва да е стопено.
Добавят се кокосовите стърготини, шоколадовите пръчици и ванилията.
Лъжица по лъжица се добавя брашното, което предварително е пресято и смесено с бакпулвера.
Кексовата смес се изсипва в намазана с олио тавичка с диаметър 28см.
Сладкишът се пече в продължение на 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Готовността му все пак се проверява с клечка.
Изважда се и се оставя да се охлади напълно.
Приготвя се  глазурата като шоколадът се натрошава и към него се слага млякото.
Разтопява се  на водна баня.
Отстранява се от котлона и се добавя сиренето.
Сместа се разстила върху сладкиша и отгоре се поръсва с кокосовите  стърготини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар