Напоследък у дома все повече се
предпочита печената , а не пържената риба.
Предлагам вариант за лека вечеря.
ПРОДУКТИ:
замразена скумрия
чесън
червен пипер
черен пипер
розмарин или друга
ваша любима суха подправка
малко бяло вино
олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Рибата се почиства и
се нарязва на шайби. Всяка една от тях се разтваря и в нея се поставят нарязани
чеснови скилидки. Поръсва се с посочените подправки.
Шайбите се завиват.
Редят се в намазан с
олио съд. Отгоре се поръсват с олио и червен пипер.
Около тях се налива
малко бяло винце.
Можете да я изпечете
в йена, в тава под фолио, а защо не и в плик.
Няма коментари:
Публикуване на коментар