XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: " ВЪРЗАНИ " ПАНАГЮРСКИ ЯЙЦА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

четвъртък, 15 декември 2011 г.

" ВЪРЗАНИ " ПАНАГЮРСКИ ЯЙЦА

   Идеята е интересна и съчетава  на едно място забулени яйца със сирене и подправки.

ПРОДУКТИ:
яйца
подправки-аз сложих чубрица, черен и червен пипер, шарена сол, сол
кубчета сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В кафени чаши сложих домакинско фолио, но оставих краищата му да излязат извън тях.
Чукнах яйцата  в получените гнезденца.
Поръсих ги с подправките, пуснах парченцата сиренце, завързах с конец / даже и някои усуках/ вързопчетата и ги пуснах във вряща вода.

Можете да ги варите, колкото вие пожелаете в зависимост от това дали ги искате рохки или по- твърдо сварени.
Извадих ги и след около  минути ги развързах.
Овкусих кисело мляко с чесън, посолих го на вкус и го изсипах около яйцата.
Полях го с препечено с малко червен пипер олио, поръсих ястието с копър и сервирах.

15 декември 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар