За предпочитане са пред традиционните, приготвени с
бяло брашно, защото в случая са с пълнозърнесто брашно от спелта плюс
овесено.
Освен това те се отличават със своята сочност, което ги прави много
приятни за консумиране.
ПРОДУКТИ:
2 яйца
200 г кисело мляко
3 с. л. зехтин
50 г пълнозърнесто брашно от спелта
100 г смлени овесени ядки
3 с. л. смляно ленено семе
150 г зряло сирене
50 г кашкавал
1 каф. ч. нарязан замразен спанак
щипка хималайска сол
1 бакпулвер
олио- за намазване на формата за мъфини
НАЧИН НА
ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме яйцата със солта и към тях добавяме млякото
и зехтина.
Лъжица по лъжица изсипваме брашното от спелта и
полученото овесено брашно, които предварително сме смесили с бакпулвера.
Слагаме и лененото брашно.
Накрая добавяме натрошеното сирене, настъргания
кашкавал и нарязания на ситно спанак.
Разбъркваме сместа много добре.
Вземаме форма за мъфини с 12 гнезда и намазваме всяко
едно леко с олио.
Пълним ги със спаначената смес .
Печем мъфините в предварително загрята на 180 градуса
фурна в продължение на 35 минути.
Изваждаме ги от фурната и от формата, нареждаме ги
върху хартия и след леко охлаждане вече можем
да ги консумираме.
Няма коментари:
Публикуване на коментар