НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Запържваме брашното в сгорещеното олио.
Слагаме пипера и солта и наливаме водата.
Бъркаме непрекъснато до получаване на каша с желана гъстота.
С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
четвъртък, 28 юли 2022 г.
БАБИНАТА ЯЙЧЕНА КАША
Отдавнашна и автентична гозба, приготвяна от нашите баби в някои краища на България.
Същевременно е много вкусна и се приготвя за минутки.
Идеята е от интернет.
ПРОДУКТИ:
4 яйца
1 шепа натрошено сирене
4 с. л. олио
2 с. л. брашно
1 каф. л. червен пипер
3- 4 скилидки чесън
сол- на вкус
млян черен пипер
свеж магданоз
вода- за получаване на желана гъстота на кашата
Слагаме яйцата, черния пипер, нарязания на ситно чесън и оставяме яйцата да се забулят.
Разбъркваме кашата периодично, за да не загори.
Отстраняваме я от котлона и я поръсваме със сиренето и нарязания магданоз.
Сервираме я с парче хляб.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар