Вкусно
ястие, подходящо за празнична трапеза.
Приготвя се
с агнешко месо и задължително в глинен
съд.
ПРОДУКТИ:
1 кг агнешко месо
6 глави кромид лук
100 г краве масло
30 мл бяло вино
2 с. л. с връх брашно
чубрица
джоджен
млян черен пипер
червен пипер
люти чушлета
сол - на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме месото на порции и го посоляваме.
Нарязваме лука на дребно, посоляваме и него и го
разбъркваме с посочените подправки.
Прибавяме чушлетата, виното и брашното.
Отново разбъркваме.
Върху нея подреждаме месото, а отгоре изсипваме
останалата смес.
Редим маслото, нарязано на парченца.
Слагаме го в студена фурна.
Включваме я на 180 градуса и готвим в продължение на 2
часа.
Сервираме ястието на порции.
Няма коментари:
Публикуване на коментар