XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: АГНЕШКИ БАРДЕ КЕБАП

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

вторник, 19 април 2022 г.

АГНЕШКИ БАРДЕ КЕБАП

Вкусно ястие, подходящо за празнична трапеза.

Приготвя се с  агнешко месо и задължително в глинен съд.

ПРОДУКТИ:

1 кг агнешко месо

6 глави кромид лук

100 г  краве масло

30 мл бяло вино

2 с. л. с връх брашно

чубрица

джоджен

млян черен пипер

червен пипер

люти чушлета

сол - на вкус


 НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязваме месото на порции и го посоляваме.

Нарязваме лука на дребно, посоляваме и него и го разбъркваме с посочените подправки.

Прибавяме чушлетата, виното и брашното.

Отново разбъркваме.

Слагаме половината от лучената смес  в глинен съд.

Върху нея подреждаме месото, а отгоре изсипваме останалата  смес.

Редим маслото, нарязано на парченца.

Похлупваме ястието  с капака на гърнето.

Слагаме го в студена фурна.

Включваме я на 180 градуса и готвим в продължение на 2 часа.

Сервираме ястието на порции.

м. март 20222 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар