Сладките са
много ефектни и напълно наподобяват праскови.
Те бяха
актуални още в моето детство, актуални са и днес.
Срещат се по
щандовете на магазините, но е за предпочитане да си ги приготвим в домашни
условия.
Стават много
пръхки и ароматни и могат да се съхранят успешно до 1 седмица.
ПРОДУКТИ:
2 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. свинска
мас
2 ванилии
1 каф. л. сода
щипка сол
брашно- за
получаване на меко тесто
за слепване- гъст
мармалад
за овалване-
кристална захар
за оцветяване-
жълта и червена сладкарска боя
за декорация/ по
желание/- листенца от чемшир
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Замесваме меко, но нелепнещо тесто.
Оформяме топчета с големината на орех.
Редим ги на
разстояние върху пекарска хартия.
Печем ги в загрята на 180 градуса фурна в продължение
на 15- 17 минути, като внимаваме да не
ги препечем.
Слепват се по две
с мармалад.
Едната страна потапяме внимателно в разтворена във вода жълта боя, а
другата страна оцветяваме по същия начин, но в червено.
Овалваме
прасковите в захар и ги подреждаме в поднос.
По желание декорираме с чемширени листенца.
Получаваме около
20- 22 сладки.
/ ОТ АРХИВИТЕ/
Няма коментари:
Публикуване на коментар