XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПОСТНА БЪРКАНА ПИЦА С ГЪБИ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

понеделник, 22 март 2021 г.

ПОСТНА БЪРКАНА ПИЦА С ГЪБИ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

Тя е постна дори и откъм тестото, а на вкус не се отличава от стандартната.

За нейното приготвяне използвам много зеленчуци, които я правят още по- здравословна.


ПРОДУКТИ:

За тестото:

150 г бяло брашно

1 каф. л. сол

1 каф. л. захар

1 с. л. олио

1 бакпулвер

Вода- за получаване на тесто,по- гъсто от кексовото

За гарниране:

100 мл домашно доматено пюре с босилек

200 г пресни или консервирани гъби

100 г броколи

100 г спанак

100 г бейби морковчета

100 г сладка царевица

100 г чушки

100 г маслини

сол- на вкус

черен пипер

чубрица

3 с. л. олио


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

От посочените продукти за тестото  забъркваме смес , по- гъста от  тази за кекс.

Разстиламе я в тава с диаметър 30- 32 см , която предварително сме намазали с олио.

Отгоре гарнираме пицата с всички посочени и нарязани продукти.

Поръсваме я с олио, посоляваме я на вкус и я овкусяваме с черния пипер и чубрицата.

Печем я в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 35- 40 минути.

Сервираме я топла, нарязана на парчета.



/ от архивите: март 2020 г /

Няма коментари:

Публикуване на коментар