XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БАНИЧКИ- МЪФИНИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 8 август 2019 г.

БАНИЧКИ- МЪФИНИ



Бърз вариант на баница, направена и изпечена на еднакви порции във формички за мъфини.
Има и друго удобство и то е, че този вид баница не се реди, а се разбърква, което съкращава времето за нейното приготвяне.


ПРОДУКТИ за 12 банички:
200 г кори за баница / от по- тънките, а не на сач/
200 г зряло сирене
2 яйца
1 каф. ч. кисело мляко
1 непълна каф. ч олио
2 с. л. бяло или царевично брашно
1 бакпулвер
щипка сол
за поръсване- сусам / по желание/

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме яйцата и солта с тел.
Добавяме млякото и олиото и разбъркваме отново.
Слагаме брашното, което предварително сме смесили с бакпулвера, а след него и едро натрошеното сирене.
Накъсваме корите на парчета и шепа по шепа ги слагаме в сместа на фона на постоянно, но бавно и внимателно разбъркване, за да не се получи каша.

Намазваме формата за мъфини с олио и пълним 2/ 3 от обема на всяка една чашка.
По желание поръсваме със сусам.

Печем баничките в предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на 25 минути.
Изваждаме формата и оставяме печивото 5 минути да „ си почине“.

Изваждаме баничките- мъфини и ги нареждаме на скара или решетка, за да не се овлажнят.

При точно спазване на рецептата, вие ще се насладите на една вкусна солена закуска с красив вид.

8 август 2019 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар