Бърз вариант на баница, направена и изпечена на
еднакви порции във формички за мъфини.
Има и друго удобство и то е, че този вид баница не се
реди, а се разбърква, което съкращава времето за нейното приготвяне.
ПРОДУКТИ за 12 банички:
200 г кори за
баница / от по- тънките, а не на сач/
200 г зряло сирене
2 яйца
1 каф. ч. кисело
мляко
1 непълна каф. ч
олио
2 с. л. бяло или
царевично брашно
1 бакпулвер
щипка сол
за поръсване-
сусам / по желание/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме яйцата и
солта с тел.
Добавяме млякото и
олиото и разбъркваме отново.
Слагаме брашното,
което предварително сме смесили с бакпулвера, а след него и едро натрошеното
сирене.
Накъсваме корите
на парчета и шепа по шепа ги слагаме в сместа на фона на постоянно, но бавно и
внимателно разбъркване, за да не се получи каша.
Намазваме формата
за мъфини с олио и пълним 2/ 3 от обема на всяка една чашка.
По желание
поръсваме със сусам.
Печем баничките в
предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на 25 минути.
Изваждаме формата
и оставяме печивото 5 минути да „ си почине“.
Изваждаме
баничките- мъфини и ги нареждаме на скара или решетка, за да не се овлажнят.
При точно спазване
на рецептата, вие ще се насладите на една вкусна солена закуска с красив вид.
8 август 2019 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар