И отново рецепта за нещо полезно, вкусно и засищащо.
ПРОДУКТИ:
1 голяма купа свеж лапад
100 г зряло сирене
3 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
2 с. л. зехтин
1 голяма скилидка чесън
щипка черен пипер
щипка мащерка
сол – на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Лападът се изчиства от основната жилка и се сварява за
5 минути в солена вода.
Отцежда се много добре от течността, оставя се да се
охлади напълно, след което се накълцва
на ситно.
Яйцата се сваряват и
обелват. Заедно със сиренето, с помощта на вилица, се намачкват .
Чесънът се пасира.
Всички посочени продукти се слагат в купа и се
разбъркват добре.
Разядката се оставя поне за 1 час в хладилника, за да
се охлади.
Поднася се с препечени филийки и…ракийка J .
Да ви е сладко!
Май 2019 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар