XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МЛЕЧЕН ДЕСЕРТ С ГОРСКИ ПЛОДОВЕ, СМЕТАНА И ШОКОЛАД

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 30 август 2018 г.

МЛЕЧЕН ДЕСЕРТ С ГОРСКИ ПЛОДОВЕ, СМЕТАНА И ШОКОЛАД


Бърз, лек  и ефирен сладкиш, подходящ за топлите дни.
Рецептата е адаптирана от : 
http://art-senses.org/бисквитена-торта-снежната-кралица/

ПРОДУКТИ/ за 4 порции/:
1 пакет бисквити за торта „ Роден край“
1 кофичка кисело мляко с висока масленост
100 г захар
2 ванилии
2- 3 капки есенция Ром
1 ч. л. ром или коняк
200 мл течна сладкарска сметана
200 г домашно сладко от цели горски плодове
 / в случая диви ягоди, малини , къпини и боровинки/
100 г натурален шоколад

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Бисквитите се натрошават на по- едри парчета и се слагат в млякото, в което предварително са разтворени захарта, алкохолът, есенцията и ванилиите.
 Разбърква се добре.
В 4 десертни купички се разпределя равномерно половината от сместа, заравнява се леко и върху нея се настъргва малко шоколад.


Другата половина от същата смес се смесва със сладкото , след което се разпределя равномерно върху шоколада.
 Заравнява се внимателно  и се оставя  в хладилника за около час.

Най- отгоре се декорира с разбитата сметана, малко настърган шоколад  и свежи горски плодове.
Десертът се поднася за консумация охладен.



август 2018 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар