XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МЕКИЦИ С ЯЙЦЕ И СИРЕНЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

неделя, 4 декември 2016 г.

МЕКИЦИ С ЯЙЦЕ И СИРЕНЕ

Пораснах с тези мекици. Все такива ни правеше мама, а аз продължих традицията след като влязох в дома на моя Митко.
Стават много меки и са доста вкусни.
Е, рядко ги меся, защото  изобщо не са здравословни, но мисля, че не е чак такава голяма беда, ако ги сложа на масата  един път в месеца.


ПРОДУКТИ за 16 броя:
250 г брашно
100 мл хладка вода
10 г жива мая
1 каф. л. сол
1 каф. л. захар
1 с. л. олио
1 с. л. кисело мляко
1 яйце
още малко брашно- за доомесване на тестото
За плънката:
1 яйце
150 г зряло сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Маята се разтваря във водата.
Смесва се с всички останали продукти.
Замесва се умерено твърдо тесто, което се разточва на много тънка кора.
Ако все пак лепне, поръсвайте плота и самото тесто с брашно.
Нарязва се на 16 квадрата.
Върху всеки един от тях се слага по 1 ч. л. от плънката, която се приготвя от леко разбърканото яйце и натрошеното сирене.

Мекиците се сгъват на две , а краищата им се притискат добре с пръсти или с вилица, за да не изтече плънката по време на пърженето.
Оставят се около 30 минути на стайна температура, за да втасат.
Пържат се в горещо олио на умерен котлон.

Консумират се натурални, но може да си добавите още сиренце, шарена сол, с чаша винце за разгрявка  или с още нещо, за което се сетите.
ноември 2016 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар