XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КАШКАВАЛЕНИ КРЕКЕРЧЕТА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

неделя, 1 февруари 2015 г.

КАШКАВАЛЕНИ КРЕКЕРЧЕТА


Спретнах ги ей сега според наличните продукти у дома.
Не се озадачавайте, ако решите да ги направите. Ще ви се сторят доста мазни, но след като се охладят, те попиват мазнината в себе си и стават леко хрупкави.
Нямат набухвател и това е другото, върху което ще се замислите.
ПРОДУКТИ:
100 г кашкавал/ настърган на едрото ренде/
5 с. л. олио или меко краве масло
5 с. л. кисело мляко
1 и 1/ 2 ч. ч. брашно + още мъничко за доомесване
малко сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Замесвате много меко и блажно тесто от посочените продукти.
Много смело го разточвате на кора с дебелина около 3- 4 мм и режете крекерите така, както решите.
Аз ги нарязах с къдравата формичка на триъгълници, защото така не се бавя и нямам загуба на тесто.
Редите ги в тава, покрита с пекарска хартия.
Аа, да. Можете да им направите дупчици с широка сламка за сок. Ще изглеждат така, все едно са парченца кашкавал, а не, че ги е наръпало мишлетооо.
Можете да ги поръсите с нещичко за по- различен вкус, но аз предпочитам да ухаят на кашкавал и само върху няколко от тях ръснах малко морска сол.
Ей така, като да има нещо различно.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15- 20 минути.
Гледайте все пак да не ги препечете, защото ще станат много твърди.
Изваждате, охлаждате и малко след това тръгвате с тях при някой близък, за да го почерпите.
Поне при мен е така- готвя за удоволствие и за да почерпя някого.
Последното, разбира се, може да не го правите. Това си е лично ваше решение.
Поздрави сърдечни и много усмивки!
1. 02. 2015 г

2 коментара:

  1. При мен станаха много не сполучливи. Тестото стои лепкаво, въобще не може да стане за точене. Не бих се отивала втори път да я правя.

    ОтговорИзтриване
  2. Нямам идея защо е станало така. Не напразно показвам поетапни снимки, за да се види, че нещата се получават. Някъде нещо сте сбъркали, но наистина не знам какво. Съжалявам за неуспеха, защото крекерите са много вкусни.

    ОтговорИзтриване