С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
петък, 20 септември 2024 г.
ПИТКА- СИРЕНКА С ШАРЕНА СОЛ
Изключително вкусна, пухкава и ароматна сиренка,
която се приготвя много, много бързо.
ПРОДУКТИ:
За тестото:
300 г бяло брашно
130 мл хладка вода
20 г прясна мая
2 с. л. кисело мляко
2 с. л. олио
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
За гарниране:
100 г зряло сирене
1 яйце
3 с. л. олио
шарена сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От посочените продукти замесваме меко, но нелепнещо тесто.
Оставяме го да втаса до двойно увеличение на обема му.
Намесваме го леко и го слагаме в намазана с олио тава с диаметър 26- 28 см.
Разпъваме го, поръсваме го с натрошеното сирене и го приплескваме леко с ръка.
Поръсваме с шарена сол.
Заливаме питката с разбитото с олиото яйце.
Оставяме я отново да втасва за около 30 минути.
Печем сиренката в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 20 минути.
Покриваме я с хартия и продължаваме печенето още 10 минути.
Изваждаме я, завиваме я с мека кърпа и я оставяме така да си „ почине”.
Консумираме я топла, но не гореща.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар