В сезона на тиквата можем
да използваме това природно богатство за приготвяне на редица сладкиши.
Предложението ми е за
едни вкусни и сочни мъфини, които са една добра добавка към сутрешното кафе.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUZYhnef4m9-FeJZPBmKejtKX1nr7MR8ruyhbfNwn5mYyZ8hIZmoA5SpqTWiBX68gCK0f7LaiHgljaCbmf2KsdbnJypqpU9xlMTp2raW3aZ6kxDx0qCHNUaPUkt2R8QL621swDOgoZKbrv0IQvwnjV3JdjHhgLxHvjeAhmgpD-u7QA4buI8v9VBgQ/w480-h640/312296611_491572966220713_6768438670463394764_n.jpg)
ПРОДУКТИ за 12 броя:
2 яйца
1 каф. ч. захар
200 г сварена и пасирана тиква
50 г краве масло
1 каф. ч. заквасена сметана
щипка канела
1 бакпулвер
2 ванилии
1 и 1/ 2 ч. ч. брашно
За декорация:
малки гроздови зърна
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgXJmwN2FDIJqcVGE3W5NoGQ_ix9502-QMyT2Rye5RCSCtYB4HQdioAfhhsr0KTF1h1ZCsyoNmL3hJN1iJCQXtjLtivgRVMmbPDwjQBOZgZeuDpnnMiVC9U5K0OVmZuSKMnEsamfpo3s8Ni0GvUvZnpUtDXeEKTkpJ6jVqEzXBeNP_M2l2OlnJ5s_w/w640-h614/313079009_511387023943311_3670472573330173804_n.jpg)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
С помощта на миксер разбиваме
яйцата със захарта.
Намаляваме го на най- ниската му
степен и добавяме стопеното и полуохладено масло.
Слагаме сметаната и тиквеното
пюре.
Лъжица по лъжица изсипваме и
брашното, което предварително сме смесили с ванилиите, канелата и бакпулвера.
Бъркаме до получаване на гладка
кексова смес.
Във форма за мъфини слагаме
хартиени кошнички.
Пълним ги с получената смес като
оставяме около 1 см незапълнено пространство.
По желание отгоре слагаме по 2- 3
гроздови зърна.
Печем мъфините в предварително
загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 35- 40 минути.
Проверяваме готовността им с
дървена клечка и, ако е необходимо, продължаваме печенето още малко.
Изваждаме ги от фурната и от
формата и ги оставяме да се охладят.
Сервираме ги с чаша топло кафе.
октомври 2022 г