tag:blogger.com,1999:blog-7974461828025619263.comments2023-10-04T10:37:08.881+03:00КУЛИНАРНА РАЗХОДКАМАРГАРИТА ДИМИТРОВАhttp://www.blogger.com/profile/15833166289974505257noreply@blogger.comBlogger784125tag:blogger.com,1999:blog-7974461828025619263.post-74820711751873797802023-10-04T05:59:41.223+03:002023-10-04T05:59:41.223+03:00Благодаря Ви от сърце, Цветомира, за топлите думи!...Благодаря Ви от сърце, Цветомира, за топлите думи! <br />Малко е тъжно, че все не ми остава време да качвам нови рецепти, а имам... МАРГАРИТА ДИМИТРОВАhttps://www.blogger.com/profile/15833166289974505257noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7974461828025619263.post-14232772344800627012022-11-07T14:48:02.802+02:002022-11-07T14:48:02.802+02:00Здравейте!
Според мен трябва да източите старата с...Здравейте!<br />Според мен трябва да източите старата саламура, да измиете добре зеленчуците и да направите нова саламура като на 1 литър вода сложите 40 г морска сол.<br />Опитайте. Не мога да гарантирам, но аз бих направила така.<br />Поздрави!МАРГАРИТА ДИМИТРОВАhttps://www.blogger.com/profile/15833166289974505257noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7974461828025619263.post-22894048776561235942022-11-05T11:46:21.634+02:002022-11-05T11:46:21.634+02:00Здравейте! Направих туршия само с морска сол и вод...Здравейте! Направих туршия само с морска сол и вода, но поради топлото време, след около 2 седмици от направата и, саламурата взе да става лигава. Вчера сложих 1 корен хрян, днес мисля да я пресека със спирт, но това според вас би ли я спасило, или вече е късно, или какво трябва да направя за да я спася? Самите продукти още не са станали напълно кисели - камби и зелени доматчета и динчета. Морковите и зелето като че ли са втасали.<br />Моля за мнение какво да правя, защото не ми се изхвърля заради скъпите продукти и заради огромното желание да хапваме туршийка!totkohttps://www.blogger.com/profile/11289173458902889555noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7974461828025619263.post-87457849010269755682022-07-21T17:13:00.759+03:002022-07-21T17:13:00.759+03:00Здравейте! Да е жив и здрав баща Ви и да може да к...Здравейте! Да е жив и здрав баща Ви и да може да консумира всичко, което му харесва! Много се радвам, че заедно с Вас сме успели да го зарадваме. Правете му още вкусотийки. И моят тате много обичаше домашно приготвени храни и ги ядеше с голямо удоволствие, но вече го няма... Бъдете здрави и се радвайте на всичко! Поздрави сърдечни! :) МаргиМАРГАРИТА ДИМИТРОВАhttps://www.blogger.com/profile/15833166289974505257noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7974461828025619263.post-27956355653944167082022-07-19T16:07:59.560+03:002022-07-19T16:07:59.560+03:00Здравейте! Баща ми е на 91 години. Коментара за та...Здравейте! Баща ми е на 91 години. Коментара за тази баница беше: Никога през живота си не съм ял по-вкусна баница! Еми аз какво да добавя . . .nasninanursenhttps://www.blogger.com/profile/01524994846521669557noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7974461828025619263.post-779234679339735702022-03-10T09:31:58.362+02:002022-03-10T09:31:58.362+02:00Здравейте! Да, само единият вариант от посочените ...Здравейте! Да, само единият вариант от посочените три. Успех в приготвянето на памучния хлебец! :) МАРГАРИТА ДИМИТРОВАhttps://www.blogger.com/profile/15833166289974505257noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7974461828025619263.post-47352492360604639262022-03-06T21:31:47.117+02:002022-03-06T21:31:47.117+02:00Здравейте,
- 130 мл прясно мляко + толкова хладка...Здравейте,<br /><br />- 130 мл прясно мляко + толкова хладка вода<br />- 130 мл разбито кисело мляко+ толкова хладка вода<br />- 260 мл хладка вода без мляко<br /><br />Само едно от 3-те ли?Krassihttps://www.blogger.com/profile/05746971675388550392noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7974461828025619263.post-59004281506172179692022-01-31T15:11:12.235+02:002022-01-31T15:11:12.235+02:00Здравейте, Елена! Вие говорите за съвсем друга ба...Здравейте, Елена! Вие говорите за съвсем друга баница от друг край на България. Тази е от с. Малчика, Плевенско... От северняците :) .МАРГАРИТА ДИМИТРОВАhttps://www.blogger.com/profile/15833166289974505257noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7974461828025619263.post-44865560001233265972022-01-26T19:56:55.170+02:002022-01-26T19:56:55.170+02:00Тази баница баба ми правеше.Заливката се прави от ...Тази баница баба ми правеше.Заливката се прави от сурово мляко с няколко капки мая за сирене.Не се слагат яйца.Но може да се разбие 1 яйце.То се добавя когато млякото леко се подсири.Да не стяга напълно.Баницата може да се залее и с каймак.Казва се баница Добруджанска кавърма.В нея сирене също не се слага.<br />Поздрави !<br /><br />Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7974461828025619263.post-31772812069681482782022-01-24T20:33:56.070+02:002022-01-24T20:33:56.070+02:00Пицата слагате върху студена плоча,след което я по...Пицата слагате върху студена плоча,след което я поставяте в предварително загрята на 80 градуса фурна. Целта е да не е много гореща самата фурна, за да не спука плочата. След това вече си увеличавате на посочените градуси. Докато те се вдигнат, плочата ще се е " аклиматизирала" и печенето ще започне.МАРГАРИТА ДИМИТРОВАhttps://www.blogger.com/profile/15833166289974505257noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7974461828025619263.post-31616248741821845382022-01-24T20:28:54.857+02:002022-01-24T20:28:54.857+02:00Много мили думи! Благодаря Ви от сърце! Не всички ...Много мили думи! Благодаря Ви от сърце! Не всички рецепти са мои, но и аз, както всеки човек, се уча във времето. Приготвяйте си със здраве всичко, което Ви хареса. Бъдете здрави и ДА ВИ Е СЛАДКО! :) МАРГАРИТА ДИМИТРОВАhttps://www.blogger.com/profile/15833166289974505257noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7974461828025619263.post-85060252585043784162022-01-24T04:26:47.976+02:002022-01-24T04:26:47.976+02:00Не разбрах, предварително нагрявате плочата на 80 ...Не разбрах, предварително нагрявате плочата на 80 градуса и след това поставяте пицата и повишавате температурата на 180 градуса?Зараhttps://www.blogger.com/profile/03226011377910789602noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7974461828025619263.post-34824919205335818932022-01-23T20:08:39.152+02:002022-01-23T20:08:39.152+02:00Прекрасна баница.Рецептата "откраднах" о...Прекрасна баница.Рецептата "откраднах" от вас и вече само нея правя. Дори сега внучка ми(на12г.) ме пита за рецептата на "онази хубава баница", която правя. Направо й изпратих тази страница. Има още толкоз много прекрасни баници...За мен, обаче,тази си остава върха, но я правя с Одрински кори(те са 8бр.). Благодаря ви. Сайтът е пълен с достъпни и вкусни рецепти, моля продължавайте все така...Зараhttps://www.blogger.com/profile/03226011377910789602noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7974461828025619263.post-71936211441111520952021-12-09T09:45:01.476+02:002021-12-09T09:45:01.476+02:00От сърце Ви благодаря! Винаги, когато имам време, ...От сърце Ви благодаря! Винаги, когато имам време, публикувам. Здраве и весели празници Ви желая!МАРГАРИТА ДИМИТРОВАhttps://www.blogger.com/profile/15833166289974505257noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7974461828025619263.post-65371229993857784072021-12-09T09:42:22.372+02:002021-12-09T09:42:22.372+02:00О, да, може и с праз лук. А по повод месото- мама ...О, да, може и с праз лук. А по повод месото- мама слага и свински мръвчици, но вече идва друго име МЕСНИК. Все е вкусно, както и да го приготвите. Успех и да ви е сладко! МАРГАРИТА ДИМИТРОВАhttps://www.blogger.com/profile/15833166289974505257noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7974461828025619263.post-90526241530611905912021-12-06T23:52:44.452+02:002021-12-06T23:52:44.452+02:00Моята баба беше кнежанка и живeeше в Русе. И тя пр...Моята баба беше кнежанка и живeeше в Русе. И тя правеше подобна пита а понякога я правеше и със свинско и праз/лук. Разкош! Ще пробвам да я приготвя и аз bistrahttps://www.blogger.com/profile/10158879788740949684noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7974461828025619263.post-30046115705547694662021-12-05T00:10:29.590+02:002021-12-05T00:10:29.590+02:00Много вкусно се получи по Вашата рецепта нашата ве...Много вкусно се получи по Вашата рецепта нашата вечеря.Аз открих днес Вашия блог и реших да опитам нещо от Вашата кухня.Благодаря и не спирайте да пишете.Много позитивен е блогът.��Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02484190418102762860noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7974461828025619263.post-63911001266772685442021-11-28T10:31:19.571+02:002021-11-28T10:31:19.571+02:00Чудесна яхния.Чудесна яхния.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17356673886301558198noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7974461828025619263.post-66661734099189603992021-11-10T12:55:45.160+02:002021-11-10T12:55:45.160+02:00Може, да, но спазете съотношението на водата и сол...Може, да, но спазете съотношението на водата и солта и преточете веднага, за да се смеси със старата саламура. Успех!<br />МАРГАРИТА ДИМИТРОВАhttps://www.blogger.com/profile/15833166289974505257noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7974461828025619263.post-35225126686593758962021-11-09T08:14:02.903+02:002021-11-09T08:14:02.903+02:00може ли да долея саламура,че малко е покритаможе ли да долея саламура,че малко е покритаAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/05398226114419084933noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7974461828025619263.post-90744126360700704782021-11-04T21:51:07.386+02:002021-11-04T21:51:07.386+02:00Оооо, какво по- хубаво от това?! И ние чакаме наша...Оооо, какво по- хубаво от това?! И ние чакаме нашата, до дни ще е готова. Да ви е сладко! :) МАРГАРИТА ДИМИТРОВАhttps://www.blogger.com/profile/15833166289974505257noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7974461828025619263.post-69781747605509868832021-11-02T14:56:46.162+02:002021-11-02T14:56:46.162+02:00вече я пресякох моята с калиев сорбат, 1гр.на литъ...вече я пресякох моята с калиев сорбат, 1гр.на литър,малко преди окончателната ферментация и вече чакаме поводи,...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12060228245939834332noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7974461828025619263.post-87261191458884212462021-10-28T06:59:45.827+03:002021-10-28T06:59:45.827+03:00Благодаря Ви! Ще разгледам с удоволствие. Поздрави...Благодаря Ви! Ще разгледам с удоволствие. Поздрави! :) МАРГАРИТА ДИМИТРОВАhttps://www.blogger.com/profile/15833166289974505257noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7974461828025619263.post-46415657156078529332021-10-28T06:57:01.480+03:002021-10-28T06:57:01.480+03:00Няма защо. Това са дребни неща, но полезнички. Поз...Няма защо. Това са дребни неща, но полезнички. Поздрави сърдечни! :) МАРГАРИТА ДИМИТРОВАhttps://www.blogger.com/profile/15833166289974505257noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7974461828025619263.post-52429521452813770382021-10-28T06:54:54.468+03:002021-10-28T06:54:54.468+03:00Много мило от Ваша страна. Тя наистина е от едно в...Много мило от Ваша страна. Тя наистина е от едно време, а смяната на моркови с боб е възможна. Правили сме я и с боб, и само с чеснови доматки... Благодаря Ви за поздравите! Поздрави и от мен! :) МАРГАРИТА ДИМИТРОВАhttps://www.blogger.com/profile/15833166289974505257noreply@blogger.com