XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЛЕТЕН ЖЕЛИРАН КРЕМ С ГОРСКИ ПЛОДОВЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

понеделник, 26 август 2024 г.

ЛЕТЕН ЖЕЛИРАН КРЕМ С ГОРСКИ ПЛОДОВЕ

Ягоди, малини, къпини, боровинки… Това са плодове, които често се срещат в гористите местности. Те са толкова ароматни и изкусителни, че не можем да не си направим едно желирано кремче с тях. Добре охладено, то превъзхожда дори сладоледа.
ПРОДУКТИ за 4 порции: 300 г заквасена сметана 125 г крема сирене 50 г качествено краве масло 5- 6 с. л. мед 10 г желатин 1 ч. ч. ягоди/ малини, къпини, боровинки…/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Сметаната, сиренето, меда и стопеното и леко охладено масло разбиваме заедно до еднородна смес. Към тях добавяме намачканите плодове.
Най- накрая слагаме стопения на водна баня желатин. Разбъркваме крема добре, разпределяме го в 4 купички и го слагаме в хладилник за около 5- 6 часа, за да се стегне добре.
Отгоре/ по желание/ гарнираме с нарязани плодчета, малко шоколад, ядки, стърготини... Консумираме го добре охладен.
от архивите / 2019 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар