XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ТЕЛЕШКИ КЮФТЕТА С ЖЪЛТ СОС

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 22 август 2024 г.

ТЕЛЕШКИ КЮФТЕТА С ЖЪЛТ СОС

Много е важно да имаш доверие на човек, доказал се в кулинарията със своите ясни, точни и вкусни рецепти. За пореден път бях виртуално при Ралица Николаева - моето другарче по хоби. От сърце и благодаря за идеята за нова манджа, която досега не бях готвила. И двамата със съпруга ми поставихме шестица на КЮФТЕТАТА С БЯЛ ( ЖЪЛТ) СОС Аз, обаче, направих промени, за да се случат нещата по- бързо. Вижте нейната рецепта, вижте и моята промяна…  ... https://gozbite.com/kyufteta-s-byal-sos/...
ПРОДУКТИ: 500 г телешка кайма 2 средно големи глави кромид лук 1 морков 2 с. л. ориз 3 с. л. олио 3 с. л. с лек връх брашно сол- на вкус каф. л. млян черен пипер 1 шепа магданоз 30 г краве масло 1 яйце 100 мл кисело мляко на върха на ножа куркума свежа целина 1. 200 мл вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: В каймата слагаме ориза и едната глава лук, нарязана на дребно. Добавяме белтъка, нарязания магданоз, половината черен пипер и сол на вкус. Омесваме добре и оформяме 12 кюфтета. В тенджера слагаме двата вида мазнина и в нея запържваме за кратко втората глава лук и моркова, настъргани на ренде. Наливаме водата, солим на вкус и чакаме да заври. Пускаме внимателно кюфтетата, намаляваме котлона и оставяме всичко да ври в продължение на 20 минути..
В отделен съд разбиваме жълтъка с млякото и брашното. Слагаме застройката на котлона. В нея добавяме с черпак от горещия сос. Бъркаме, докато кипне и изсипваме в тенджерата. Оставяме ястието да клокне, подправяме с останалия пипер, куркумата и нарязаната целина. По желание можете да пасирате соса. Сервираме кюфтената манджа топла.

Няма коментари:

Публикуване на коментар