XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: Сладкиш " НАПОЛЕОН" В ЧАШИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

сряда, 21 август 2024 г.

Сладкиш " НАПОЛЕОН" В ЧАШИ

Бърз, вкусен и привлекателен за погледа ни десерт. Той по нищо не отстъпва на купения сладкиш Наполеон. Даже е за предпочитане, защото е индивидуален десерт , който не се нуждае от рязане. Съответно не се рони и не изсъхва...
ПРОДУКТИ за 4 чаши: 4 фини кори за баница 50 г краве масло За крема: 600 мл прясно мляко 3 жълтъка 5 равни с. л. захар 5 равни с. л. натурално царевично нишесте 1 ч. л. течна ванилия 50 г краве масло За поръсване: пудра захар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Загряваме фурната на 180 градуса. Накъсваме корите на едри парчета и ги слагаме в намазана с малко масло тава. Поръсваме ги с останалото стопено масло. Печем ги около 5- 6 минути като на два- три пъти раздрусваме тавата. Внимаваме да не ги препечем, защото в такъв случай те ще придобият горчив вкус. Изваждаме ги и ги оставяме да се охладят напълно.
Натрошаваме ги на дребни парченца. Започваме приготвянето на крема. Разбиваме жълтъците със захарта до побеляване. Разтваряме нишестето в половината количество мляко. Добавяме го към яйчената смес. Слагаме и ванилията. Разбъркваме всичко добре до получаване на хомогенна консистенция. Изсипваме получената смес в загрятото на котлона мляко. Слагаме и маслото и започваме да бъркаме енергично. Варим крема до неговото сгъстяване. Вземаме 4 по- големи стъклени чаши и редим сладкиша по следния начин: - горещ крем - натрошени кори - горещ крем - натрошени кори - горещ крем - натрошени кори, но само по средата на чашата
Най- отгоре го поръсваме с пудра захар.
Оставяме десерта на стайна температура, докато се поохлади, след което го прибираме в хладилника до пълното му охлаждане и стягане.
юли 2024 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар