XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕ С БИЛКИ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

сряда, 10 юли 2024 г.

ПИЛЕ С БИЛКИ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

Едно бързо ястие, събрало в себе си аромата на свежи градински билки.
ПРОДУКТИ: 1 пиле, нарязано на порции 1 глава кромид лук 4 картофа 4 моркова 1 връзка зелен лук 1 връзка пресен чесън сол- на вкус 1 каф. л. млян черен пипер 6 с. л. олио Билки: клонки магданоз, целина, балканска чубрица и риган
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: В голяма купа нарязваме на по- едри парчета обелените лук, картофи и моркови. Нарязваме и зеления лук, част от пресния чесън и част от магданоза и целината. Добавяме почти всичкото олио, солта и половината черен пипер. Разбъркваме зеленчуковата смес добре. Вземаме правоъгълна тава и намазваме дъното и с малко олио. Изсипваме всичко и го разстиламе добре.
Отгоре нареждаме посоленото месо. Върху него слагаме няколко стръка чесън и клонките балканска чубрица, риган, останалите магданоз и целина. Поръсваме с останалите олио и черен пипер.
Печем ястието в загрята на 200 градуса фурна до готовност на зеленчуците и до придобиване на лека кафеникава коричка на месото. Сервираме ястието с бяло вино.

Няма коментари:

Публикуване на коментар