Мислих какво още да сложа и измислих:
ПРОДУКТИ:
500 гр напълно изчистена и осолена риба
3 средно големи глави кромид лук
няколко скилидки чесън
1 каф. чаша бяло вино
1 каф. чаша олио
1/ 2 каф. ч. оцет
няколко стръкчета пресен девесил
около 20 зрънца черен пипер
6- 7 зърна бахар
2 дафинови листа
щипка лимонена киселина
1 ч. л.чубрица
вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязах рибата на по- големи парчета, осолих я и започнах да я редя в намазаната с олио тенджера под налягане- риба, нарязан лук на едро, подправки, отново риба, пак лук и накрая подправки.Посолих я малко със сол. Полях я с олиото и оцета и долях толкова количество вода, че да покрие рибата изцяло.
Варих я в продължение на 1 час на много бавен огън.
Сервирах я с бяло винце :).
20 септември 2011 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар