Днес замесих тези пълнозърнести франзелки.
ПРОДУКТИ:
500 гр пълнозърнесто пшенично- ръжено брашно
10 гр суха мая
1 равна с. л. сол
около 300 мл хладка вода
олио за намазване на суровите франзели и тавата
маргарин за намазване на изпечените хлебчета
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Смесих маята с брашното на сухо.
Добавих солта и водата и замесих тесто, което оставих около 1 час да втаса.
Отново намесих тестото и го разделих на 3 топки. Всяка една от тях разточих леко и навих на руло.
Намазах тава с олио и подредих хлебчетата в нея. Намазах и тях с олио.
Извадих ги от фурната, сложих ги върху кърпа, намазах ги с маргарин и ги завих докато поизстинаха.
Получиха се хем красиви, хем здравословни франзелки :).
23 септември 2011 г
Няма коментари:
Публикуване на коментар