Страници

неделя, 9 ноември 2025 г.

ПЕЧЕНИ КЕСТЕНИ

Със съпруга ми не бяхме пекли изобщо и ни беше интересно дали ще се получат. Ами да, станаха много хубави! Прочетохме оттук и оттам какво точно трябва да се направи, купихме и ги изпекохме. Белят се много лесно, ако се спазят условията. Отворени сме за съвети, ако имате и друг вариант. Ще ги изпълним, защото обичаме да експериментираме. 
ПРОДУКТИ: 500 г ядливи кестени 1 литър хладка вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Измиваме добре кестените, правим им разрез не по- малък от 2 см, но не на плоската страна. Накисваме ги във водата за около 2 часа. Изваждаме ги и ги подсушаваме. Редим ги в тава, чието дъно сме покрили с пекарска хартия. Те трябва да са поставени с прореза нагоре.
Печем ги в загрята на 180 градуса фурна в продължение на 20 минути. След това увеличаваме температурата на 220 градуса, включваме и вентилатор и продължаваме печенето още 10 минути.
Изваждаме ги, прехвърляме ги в метална купа, която завиваме с мека кърпа. По този начин те се задушават и омекват, което е предимство при тяхното обелване. Оставяме ги така около 30 минути.
Консумираме ги леко топли. И задължително с домашно винце. Опитайте ги, няма да сгрешите.
07. 11. 2025 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар