С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Страници
▼
неделя, 9 ноември 2025 г.
ПЕЧЕНИ КЕСТЕНИ
Със съпруга ми не бяхме пекли изобщо
и ни беше интересно дали ще се получат.
Ами да, станаха много хубави!
Прочетохме оттук и оттам какво точно трябва да се направи, купихме и ги изпекохме.
Белят се много лесно, ако се спазят условията.
Отворени сме за съвети, ако имате и друг вариант.
Ще ги изпълним, защото обичаме да експериментираме.
ПРОДУКТИ:
500 г ядливи кестени
1 литър хладка вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Измиваме добре кестените, правим им разрез не по- малък от 2 см, но не на плоската страна.
Накисваме ги във водата за около 2 часа.
Изваждаме ги и ги подсушаваме.
Редим ги в тава, чието дъно сме покрили с пекарска хартия.
Те трябва да са поставени с прореза нагоре.
Печем ги в загрята на 180 градуса фурна в продължение на 20 минути.
След това увеличаваме температурата на 220 градуса, включваме и вентилатор и продължаваме печенето още 10 минути.
Изваждаме ги, прехвърляме ги в метална купа, която завиваме с мека кърпа.
По този начин те се задушават и омекват, което е предимство при тяхното обелване.
Оставяме ги така около 30 минути.
Консумираме ги леко топли.
И задължително с домашно винце.
Опитайте ги, няма да сгрешите.
07. 11. 2025 г






Няма коментари:
Публикуване на коментар