Страници

вторник, 28 октомври 2025 г.

АРОМАТНИ СКАРИДИ НА ТИГАН

Приготвят се за десетина минути и с тях можете да очаровате внезапно появили се гости. Въпросът е да ги имате в наличност във фризера.
ПРОДУКТИ: 200 г изчистени или цели скариди, 2 с. л. масло или олио, 5 скилидки чесън, 1/ 2 каф. ч. бяло вино, 1 ч.л. соев сос, шепа девесил или копър
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Слагаме гореизброените продукти в дълбок тиган с незалепващо покритие. Оставяме всичко да ври заедно на бавен огън като го разбъркваме на няколко пъти.
Отстраняваме скаридите тогава, когато сосът, който се получава по време на готвенето, остане малко и видимо по- гъстичък. Не трябва да ги пресушаваме, за да не станат като гума.
При сервиране ги поръсваме с нарязан свеж девесил или копър. И задължително лимон. Нека подправката да е по ваше желание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар