Страници

неделя, 26 октомври 2025 г.

ПИЛЕШКО С ЧЕСНОВИ ТИКВИЧКИ И ПАТЛАДЖАН

Все още има тиквички и патладжан в градините ни и успешно можем да ги съчетаем с пилешко месо. С тази рецепта ще се порадваме на разделно хранене, характерно с комбинацията месо и зеленчук.
ПРОДУКТИ: 1 кг пилешко месо / без ограничения дали са бутчета, гърди и т. н. / 3 средно големи тиквички 3 средно големи патладжана 2 домата или 1 ч. ч. консервирани от буркан 1 глава чесън 6 с. л. олио сол- на вкус босилек- свеж или сушен млян черен пипер свеж магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Обелваме и нарязваме на средно големи кубчета патладжаните. Слагаме ги във вода и сол и ги оставяме така в продължение на 30 минути, за да отделят горчивината си. Изваждаме ги и ги измиваме със студена вода. Нарязваме и тиквичките по същия начин. Слагаме двата зеленчука в средно голяма тава. Добавяме доматите, обелените скилидки чесън, олиото и подправките. Посоляваме на вкус и разбъркваме всичко. Разпределяме го добре в съда за печене.
Отгоре нареждаме порциите пилешко месо, които предварително сме посолили леко. Поръсваме ги с млян черен пипер и слагаме тавата в загрята на 200 градуса фурна.
Печем ястието до извиране на течността, която се отделя от зеленчуците, а самото месо придобие приятен кафеникав загар. Сервираме на порции, поръсени със свеж магданоз или просто аранжирано с него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар