Страници

сряда, 10 септември 2025 г.

МЛЕЧНА БАНИЦА С ЮФКА

Значително по- лека баница заради съдържанието на юфка вместо обичайните кори, а в същото време и със сирене без лактоза. Подходяща е за хората, които имат хранителни проблеми вследствие употребата на тази млечна захар.
ПРОДУКТИ: 200 г юфка 4 яйца 200 г сирене без лактоза 1 ч. ч. кисело мляко 1 непълна каф. ч. олио 1 бакпулвер шепа сусам
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: С помощта на миксер разбиваме добре яйцата. Към тях добавяме млякото, олиото и бакпулвера. Накрая слагаме и натрошеното сирене. Спираме миксера и в тази смес изсипваме юфката. Разбъркваме набързо. Всичко това разстиламе равномерно в намазана с олио правоъгълна тава с размери 30/ 20 см. Отгоре поръсваме със сусам.
Печем баницата в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 30 минути или до получаване на приятен загар.
Изваждаме я, оставяме десетина минути и след това я нарязваме на парчета. Сервираме я с чаша мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар