Страници

вторник, 9 септември 2025 г.

БАНИЦА С ТОПЕНИ КОРИ

Най- бързата баница в света откъм направа. И една от най- пухкавите!
ПРОДУКТИ: 400 г фини кори за баница или „ Сърбиянка” 300 г сирене 6 яйца 250 г кисело мляко 200 мл газирана вода 100 мл олио 1 бакпулвер 50 г масло щипка сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Разбиваме яйцата с щипка сол. Добавяме млякото, олиото, бакпулвера и водата. Разбъркваме добре. Накрая слагаме и натрошеното сирене. Разбъркваме отново. Всяка кора свиваме леко като топка.
Вземаме правоъгълна тава и на дъното и размазваме част от маслото. Топим всяка кора бързо и не много обилно в сместа. Редим корите една до друга и една срещу друга. Отгоре слагаме останалото масло, нарязано на парченца.
Печем баницата в загрята на 200 градуса фурна в продължение на 35- 40 минути.
Изваждаме я, оставяме я да се охлади за кратко и я нарязваме на парчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар