С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Страници
▼
вторник, 9 септември 2025 г.
БАНИЦА С ТОПЕНИ КОРИ
Най- бързата баница в света откъм направа.
И една от най- пухкавите!
ПРОДУКТИ:
400 г фини кори за баница или „ Сърбиянка”
300 г сирене
6 яйца
250 г кисело мляко
200 мл газирана вода
100 мл олио
1 бакпулвер
50 г масло
щипка сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме яйцата с щипка сол.
Добавяме млякото, олиото, бакпулвера и водата.
Разбъркваме добре.
Накрая слагаме и натрошеното сирене.
Разбъркваме отново.
Всяка кора свиваме леко като топка.
Вземаме правоъгълна тава и на дъното и размазваме част от маслото.
Топим всяка кора бързо и не много обилно в сместа.
Редим корите една до друга и една срещу друга.
Отгоре слагаме останалото масло, нарязано на парченца.
Печем баницата в загрята на 200 градуса фурна в продължение на 35- 40 минути.
Изваждаме я, оставяме я да се охлади за кратко и я нарязваме на парчета.







Няма коментари:
Публикуване на коментар