Страници

понеделник, 4 август 2025 г.

МЪРЗЕЛИВИ ЧУШКИ БЮРЕК

Бързо и лесно ястие, далеч по- леко от пържените чушки бюрек. По вкус не отстъпва на оригиналната рецепта.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: 20 печени чушки /пресни или замразени/ 4 яйца 150 г сирене 3 с. л. кисело мляко 3 с. л. олио 1 с. л. брашно 5 скилидки чесън или щипка гранулиран сол магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: В купа слагаме нарязаните на едри парчета чушки. Добавяме натрошеното сирене, яйцата, млякото, брашното, олиото, чесъна, сол на вкус и наситнената зелена подправка. Разбъркваме всичко за кратко. Намазваме глинена тава с олио. Изсипваме сместа в съда.
Слагаме го в студена фурна. Включваме я на 180 градуса и печем ястието до получаване на приятен загар.
Изваждаме бюрека, оставяме го да се поохлади и го сервираме на порции. Ние в нашето семейство го консумираме студен / изваден от хладилника/, но ваша е преценката вие как ще го хапнете.